Complexitatea activităților economice de pe piață se bazează pe cele mai necesare meserii pentru societate. Partea bună este că aceste meserii pot fi dobandite prin cursuri de calificare/absolvire sau ucenicie la locul de munca.

Sunt nenumărate situații în care mii de studenți și absolvenți au doar concepte teoretice și sunt fără locuri de munca. Când ajung la un interviu de angajare, angajatorul îi întreabă: „Ce se poti face concret sau ce ai făcut inainte?” … Dilema profesională apare atunci cand incepi să te intrebi: parcursul meu professional de până acum, a fost alegerea mea sau au ales alții pentru mine?
Din fericire, nu este totul pierdut!

Pentru a va diferenția pe piața forței de muncă, aveti o gama variata de programe de formare profesionala

COFETAR – PATISER: Industria alimentară ofera oportunități de a te califica/ specializa.

Costul acestor programe de formare profesionala variaza de 700-1500 lei, in functie de complexitatea si varietatea de rețete invățate.

BARMAN: Poate fi o sursă de căștiguri substanțiale pentru cei care invață tehnica de preparare a bauturilor speciale.

Veniturile pentru această activitate variază în funcție de locație si variază de la 800 la 1.500 de euro. Avantajul este interacțiunea directă cu clienții, ceea ce duce la o creștere semnificativă a veniturilor prin intermediul tips-ului.
AGENT DE TURISM
Turismul se bazează pe acei oameni care știu cum sa aducă clienții în locuri care merită vizitate, atât acasa, cât și in străinătate.

Veniturile nu sunt la fel de spectaculoase asemeni altor joburi,  în turism. Acestea pornesc de la 800 euro, doar in cazul ghizilor cu o acoperire mai mare pot depăși 3.000 euro.

Spre deosebire de cursurile oferite prin școlile profesionale dedicate turismului, această activitate este imbratișată de mulți absolvenți ai facultăților de geografie și turism.

Bucătar

Ești foarte priceput în bucătărie și îți place mult să prepari bunătăti pentru ține și familia ta ? Urmând un curs de bucatar sau unul de cofetar -patiser, îți poți transformă pasiunea într-un job sau, de ce nu, într-o afacere. ACCRC INTERNATIONAL include atât cursuri teoretice (care reprezintă o treime din durată cursului), cât și un stagiu de practică (ce reprezintă două treimi din curs).

La absolvirea cursului de Bucătar organizat de Centrul Athena, vei obține un certificat de calificare pentru ocupația de Bucătar COR 5122.2.1, recunoscut de Ministerul Muncii și Ministerul Educației, care îți conferă toate drepturile conform legislației în vigoare. Diploma oferită la absolvirea cursului este recunoscută internațional, conform Convenției de la Haga din 05.10.1961. Așadar, te poți angaja și în alte tări, dacă la un moment dat îți vei dori asta.

Coșar

Știai că cei ce desfășoară activitatea de verificare și curățare coșuri de fum și hote restaurant sunt foarte căutați în ziua de azi? Dacă domeniul coseritului ți se pare interesant și în plus ești o persoană îndemânatica și curajoasă, poți să te specializezi în curățarea coșurilor de fum, urmând un curs în cadrul centrului nostru. La absolvirea cursului de Coșar organizat de ACCRC INTERNATIONAL, veți obține un certificat de calificare pentru ocupația de Cosar COR 7143.1.2, recunoscut de Ministerul Muncii și Ministerul Educației, care vă conferă toate drepturile conform legislației în vigoare. Noi te vom ajuta să-ți găsești și un loc de muncă la finalizarea cursurilor, deoarece primim în mod constant oferte de muncă de la partenerii noștri.

Electrician în construcții

Capitala, precum și alte orașe mari din țara sunt pline de șantiere care au nevoie de electricieni. Dacă ești o persoană practică, atentă la detalii, harnică și îți place să lucrezi în echipă, te poți specializa într-un domeniu în continuă dezvoltare urmând un curs de electrician in constructii, electrician in instalatii energetice sau electrician exploatare medie si joasa tensiune. Cursurile noastre durează 20 de săptămâni (aprox. 5 luni) și sunt autorizate de Autoritatea Națională pentru Calificări (ANC). Specializându-te în acest domeniu, poți avea un salariu foarte atractiv, mai ales după ce câștigi experiență.

Frizer

Ești pasionat de beauty, îndemânatic și mereu te-a atras meseria de frizer? De ce să nu investești în viitorul tău urmând un curs  care să-ți permită să-ți transformi visul în realitate ? ACCRC INTERNATIONAL îți propune atât cursuri teoretice cât și ore de practică la sediul mai multor cămine sociale private și publice, în baza parteneriatelor încheiate cu acestea. Vei învăța să realizezi diferite tunsori și vei putea începe să-ți practici meseria la care ai visat.

Stilist protezist unghii

Nu te vezi executând tunsori, însă ți-ar plăcea foarte mult să pui unghii cu gel? Dacă ești pasionată de beauty, ești îndemânatică și muncitoare, ai nevoie doar de puțină îndrumare și de o diplomă certificata pentru a te lansă în acest domeniu foarte căutat la ora actuală. ACCRC INTERNATIONAL te invită să te înscrii la cursul de Stilist protezist unghii ce durează 8 săptămâni, se desfășoară în weekend: sâmbătă și duminică, între orele 9:00-17:00. Materialele pentru practică sunt asigurate de ACCRC INTERNATIONAL și sunt de cea mai bună calitate. Cursanții vor lucra în prima parte a cursului pe propria mână, urmând că apoi să își aducă fiecare modele pe care să poată lucra. Suntem siguri că această experiență îți va aduce satisfacții profesionale și materiale, mai ales că lunar asociatia noastra primește oportunități de angajare din partea saloanelor sau agențiilor de recrutare, pe care le promovăm în rândul cursanților și absolvenților noștri.

Referent resurse umane

Legislația în domeniul muncii se schimbă foarte des la noi în țara. Apar mereu tot felul de deduceri, scutiri de impozite, beneficii care pot fi acordate salariaților și așa mai departe. Un bun specialist în resurse umane nu pregătește doar documente, ci urmărește legislația și caută constant soluții pentru a optimiza costurile cu salariile, în beneficiul ambelor părți – salariați și companie. Dacă îți place să lucrezi cu oamenii, ești o persoană organizată, pragmatică și ești mereu la curent cu noutățile din domeniul tău, această meserie probabil ți se potrivește. Noi te invităm să te înscrii la cursul de referentresurse umane sau manager resurse umane organizat de ACCRC INTERNATIONAL . Cursul de referent resurse umane durează 8 săptămâni și, pe perioadă stării de alertă, se desfășoară online, conform legislației în vigoare.

Orice curs de specializare ai alege să faci și în orice direcție profesională te-ai îndrepta, trebuie să te asiguri că ți se potrivește și că-ți face plăcere să practici această meserie. Profesorii noștri îți vor oferi toate informațiile de care ai nevoie pentru a te dezvolta profesional așa cum îți dorești.