RANGER este ocupatia de curand aparuta in Romania, inscrisa in Codul Ocupatiilor din Romania (COR) cu numarul: 511311. Centrul de Formare Profesionala SC INFO CENTER GROUP SRL Sibiu, pentru ocupatia de RANGER, organizeaza curs autorizat, de specializare, ce are ca obiectiv fundamentarea unor tehnici moderne de protectie a parcurilor naturale, siturilor, ariilor protejate, monumentelor naturii, rezervatiilor din Romania.
Toate aceste organizatii trebuie sa se asigure ca pot furniza servicii la standarde profesionale si de calitate, corespunzatoare atat pentru activitatile de protectie a mediului, silvoturism, cat si pentru cele de educatie a publicului larg reprezentat de vizitatori.

In cadrul cursului vor fi dezvoltate notiuni despre cunoasterea legislatiei specifice domeniului, mentinerea integritatii habitatelor, cunoasterea speciilor de flora si fauna protejate, protejarea mediului, supravegerea ariei protejate, respectarea regulamentelor ariilor protejate, evidentierea abaterilor si sanctionarea acestora, anuntarea evenimentelor, silvoturism, gestionarea situatiilor de urgenta, coordonarea activitatiilor de prevenire si stingere a incendiilor, prim ajutor.

Grup tinta: Ranger poate deveni orice persoana din orice domeniu care realizeaza cursul de specializare pentru RANGER ARII PROTEJATE

Competenţe dobândite
– mentinerea sanatatii si securitatii in munca
– protejarea mediului
– supravegerea ariei protejate
– realizarea unor lucrari simple de intretinere
– informarea autoritatilor
– informarea publicului
– gestionarea situatiilor de urgenta
– coordonarea activitatilor de PSI.

Documente necesare la înscriere
• cerere de înscriere.
• copie buletin / carte de identitate.
• copie certificat de naştere.
• copie certificat de căsătorie / divorţ (în cazul doamnelor).
• copie act de studiu.

Programul cursului este structurat în trei secţiuni
• sesiuni de formare “FACE to FACE” cu prezenţă în sala de curs.
• sesiune de studiu – studiu individual şi rezolvare de teme specifice, cu asistenţă din partea lectorilor A.C.C.R.C International,  în perioadele premergătoare, pe parcursul cursului.
• susţinerea examenului final.

1 luna (90 ore din care 30 ore teorie si  60 ore practică)

Craiova

COD COR 511315

Formular de înscriere

    Incarcati: Carte de Identitate, Certificat de naștere, Certificat de căsătorie (dacă este cazul), Ultima diplomă obținută:

    Încărcați următoarele acte în format: jpeg, jpg, png, pdf, bmp, gif, doc, docx.